lasagne - pomoc

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník gabika
117 příspěvků 17.04.04 16:08
lasagne - pomoc

prave sa chystam robit prvy krat lazane. Kupila som polotovar z tvrdej psenice, neviem vsak odhadnut kolko platov mam uvarit pre dve osoby. Chcela by som urobit tri poschodia (lazana,zelenina, omacka,lazana,ze­lenina,omacka,la­zana,zelenina,o­macka,syr) Neviem, vsak ako sa zvecsia po uvareni. Staci pre dvoch uvarit 6 platov, alebo 9???

Reakce:
 
esmeralda
4775 příspěvků 18.04.04 12:14
...

Gabiko, to se těžko odhaduje, záleží na tom jaký máte hlad. Udělej toho raději víc. Vždyť se to dá druhý den ohřát.

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 18.04.04 13:27
Gabika

ja kupuji predvarene Lasagne a na zalezi na mnoztvi surovin mezi vrstava. taky na velikosti pekacku. Ja mam ovalnou misku a davam 5–6 vrstev pro dva lidi. Mezi to mlete maso s nejakou majdou a nebo zelenininu. Dobrou chut a drzim palec

 
penda
4753 příspěvků 18.04.04 13:30
gabiko...

esmeralda mě předběhla v odpovědi..:-))…ve všech předpisech, co mám, se mluví o 3 plátech na osobu..optala jsem se tedy rodilého Itala, který ze smíchem odpověděl to samé, co esmeralda..čili: záleží na tom, jak velký hlad máš.. :-))

 
Eleeen
1127 příspěvků 19.04.04 08:16
vysoká matematika

Gabiko, i já se připojuji s ujištěním, že těstovin máš udělat podle hladu. Třeba víš, že ve dvou sníte 250 – 300 g těstovin, takže tolik lasaní si připrav. Anebo si je rozlož do nádoby, ve které chceš zapékat a vynásob počtem vrstev.
Ještě mám (z vlastní zkušenosti) jednu radu: jako spodní vrstvu na dno pekáčku či zapékací misky nedávej lasaně, dej zeleninu, omáčku, pak teprve lasaně. Moje zkušenost je, že se lasaně velice rády připečou ke dnu. Jsou hladké, rovné a velké.
Přeju Ti úspěch a neboj se množství – dá se to i zamrazit!

 
alouch
56 příspěvků 21.04.04 10:03
Lasagne nevařit!

Kupuju jedině lasagne, které se nemusejí předem vařit, je to napsané na krabičce. Na jeden oběd pro 3 – 4 lidi použiju půl balíčku ( 250 g ), do pekáčku se vejdou akorát 3 vedle sebe a a do výšky je plný ( počet vrstev je asi 5 –6 ). Na dno přijde vždy omáčka a obecně to musí být dost mokré, aby se lasagne „uvařily“.
Osvědčené mám s boloňskou omáčkou, špenátem, žampióny nebo zeleninou a druhá složka je vždy bešamel.

 
Kari
545 příspěvků 21.04.04 14:30
Připojuji se - netřeba vařit

Gabiko, když proložíš lasagnové plátky dostatkem omáčky, stoprocentně během pečení změknou. Dám na dno tvrdý plátek, většinou ještě ulámu kousky s dalšího plátku, abych vyplnila celé dno (jelikož bývají plátky lasagní obdélníkové a já mám pekáček oválný), na to dám mleté maso osmahlé na cibulce s protlakem, sýr, přikryju dalšími plátky lasagní (lasagne vždy v jedné vrstvě, ale po celé ploše), opakuji vrstvy dokud mám v pekáčku místo. (Lasagne téměř nenabydou, jsou i po upečení tenké.) Zaliji vydatně mlékem, zakysanou nebo sl.smetanou umíchanou se str.sýrem a vejci, tak aby to bylo ponořené a peču do celkového ztuhnutí. Mě to hrozně chutná, takže bych se nebála, že by toho mohlo být moc. Naopak v restauraci dostaneš malý čtvereček lasagní tak 10 cm2 a to na najedení moc není..

 
Claudia
103 příspěvků 22.04.04 08:25
...

Ahoj Gabiko,
lazaně dělám doma poměrně často, kupuji ty tvrdé, které se předem předvařují cca 6 minut. Trošku se zvětší, ale nečekej, že o moc – tak o třetinu maximálně (když budeš vařit 10 minut, mám zkušenost, že se zvětší ještě trošku víc, ale pak už je moc dlouho nezapékej, byly by moc měkké). Pro mě a manžela dávám do malého pekáčku na dno dva plátky (ty ho tak akorát pokryjí). Dno vždycky vymazávám máslem a ještě se mi „nepovedlo“, aby se mi na dno připekly. Takže záleží čistě na tom, jak velkou použiješ zapékací misku.
Za sebe mohu říct, že pro jednoho nám stačí bohatě dva plátky k večeři, ale samozřejmě jich vždycky udělám víc – druhý den jsou ohřívané také výborné a navíc mám jednu večeři takřka bez práce.

 
Claudia
103 příspěvků 22.04.04 08:25
...

Ahoj Gabiko,
lazaně dělám doma poměrně často, kupuji ty tvrdé, které se předem předvařují cca 6 minut. Trošku se zvětší, ale nečekej, že o moc – tak o třetinu maximálně (když budeš vařit 10 minut, mám zkušenost, že se zvětší ještě trošku víc, ale pak už je moc dlouho nezapékej, byly by moc měkké). Pro mě a manžela dávám do malého pekáčku na dno dva plátky (ty ho tak akorát pokryjí). Dno vždycky vymazávám máslem a ještě se mi „nepovedlo“, aby se mi na dno připekly. Takže záleží čistě na tom, jak velkou použiješ zapékací misku.
Za sebe mohu říct, že pro jednoho nám stačí bohatě dva plátky k večeři, ale samozřejmě jich vždycky udělám víc – druhý den jsou ohřívané také výborné a navíc mám jednu večeři takřka bez práce.

 Váš příspěvek
TOPlist