Krutónky do polévky

Fotoalbum tématu (5) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Alis
2617 příspěvků 19.02.12 09:10
krutónky

Kdesi jste, Casino, nastolil téma, kde vás zajímalo, jak vyrobit krutónky do polévky, které vydrží v polévce víc jak 90 vteřin…

Reakce mě zaskočily - někdo vám napsal, že si radši udělá knedlíčky (osobně tedy do polévky, kam patří knedlíčky nedám krutónky a naopak) jiný, že ho vaše polévka nezajímá. Škoda, reakce mě zamrzely, škoda, že bylo téma na špatném místě a že je diskuze ZASE smazaná (nestačilo ji přesunout?)

Zkouším to tedy tady a teď, třeba se ještě najdou labužníci, co mají chuť vařit a diskutovat?

Nikdy jsem neměřila čas, ale jisté zkušenosti mám:

1/ Nejrychleji se rozmočí krutónky opečené na sucho
2/ Nejrychleji se rozmočí krutónky z toastového chleba
3/ Krutónky z hutných (českých gumových) housek vydrží déle - je potřeba je spíš sušit než smažit, pomalinku a dlouze
4/ Máslo a sádlo pomůže v trvanlivosti v polévce - oproti oleji
5/ Docela dobře v polévce vydrží na sádle smažené kostičky opečeného klasického chleba - ne všechny polévky ale snesou „kyselou“ chuť chleba
6/ Můj tchán si oblíbil v toastru (na sucho) opečený do sucha a do tvrda opečený libanonský chléb, lámal si ho do polévky a miloval to místo krutónků - je to dobrá volba, kompromis mezi kyselým chlebem a rozmočeným toastem - možná by to šlo i na pánvi, nakrájené na úhledné kousky

Určitě jsem vám neřekla nic nového, ale třeba se v diskuzi dobereme něčeho nečekaného a objevného :-)

P.S. Já zase nesnáším tu slavnou francouzskou cibulačku - ten rozmočený toast se sýrem - jen představa vyvolává husí kůži :-)

Stránka:  1 2 Další »
Labuznik
Reakce:
 
wydra  19.02.12 09:41

Krutonku dam kazdemu vlastni misku aby si mohl nabrat treba jen k jednotlivym soustum cerstve. Pak se nestaci rozmocit. Kdyz si je nekdo naladuje do talire a polevku ma navic horkou, pak holt ji blato driv nebo o par vterin pozdejc.
Ke kazde polevce se hodi krutonky jine, navic kazdy ma jine rad. U nas vedou na panvi jen opecene kousky silne tuheho, dobreho, ceskeho chleba. Jak do cesnecky, tak do hrachovky, celerovky . Jeste se nestalo, ze by se rozmocily!
Houstickove, do polevek jinych, jsou lahodne a taktez je treba jich dat do polevky na jedno, max dve sousta.
At se tomu rika jak chce, je to uzasna nastavba polevkova a stejne jako kazde jidlo, budu-li mit vlastni krutonky, muzu je jist jak mam rada a nemusim je v polevce rozmacet. Ono se rozmaci za chvilku i ty tvrde kulicky, co se prodavaji. A ze jsou nejak tvrde!

 
Alis
2617 příspěvků 19.02.12 17:39

Wydro, to je jasný. Každý z nás dává určitě krutónky do misky na stůl, neznám nikoho, kdo by to nasypal rovnou do polévky a všechno. (To snad fakt jen ty toasty v cibulačce, co jsou rozmočené dřív, než to dáš pod gril. Ale ty by ani jinak, než rozmočené jíst nešly :-). )

Brala jsem to jako úkol - zadání. Krutónky, co se nerozmočí 90 vteřin. Já snad budu příští roky jíst polévky s krutónkama se stopkama :-D

Líbí se mi, že Casino jde dál - k pečeným kouskům, to by mohla být cesta… Možná slepá ulička :-) Takové preclíky či preclíkové těsto by mohlo vydržet i víc, než 90 vteřin, ale možná to odnesou zuby a chuť v polévce taky nic moc :-)

Budu zkoušet, mě to baví :-)

 
wydra  19.02.12 18:00
otázka zní,

Proč ausgerechnet 90" ? A pri kolika stupnich? Pri jake kvadrature krutonu? Od ceho se odviji polocas rozmoku 1ks?
Bez techto zasadnich indicii nelze badat !

 
Alis
2617 příspěvků 19.02.12 18:14

Kvadratura krutonu, poločas rozmoku :lol: :lol: :lol:

Konečně debata, co by mohla oslovoit i Casina či Wolfga, Mananu, Parlese, a včechny, na které jsem zapomněla… prostě chlapi, pochlapte se :D

A Casino, dodejte parametry :-D

 
glama  19.02.12 19:10

:think: Trochu mi uniká smysl..impregnované krutonky.. v čem to prospěje lidstvu…?
Ale.. casino v tom není samo ;-)
:mrgreen:

 
mrtvola
1394 příspěvků 19.02.12 23:38

Alis, nám se nejlíp osvědčili krutonky z tukového hlíku, pomalu usušené v troubě a pak jenom krátce osmažené. Klasickej chleba je bezpodmínečně nutnej do hrachový polífky.

Glamo, proč impregnované, Jenom se nám nechce jíst kaši, když náhodou místo rychlého lovení krutonků probíráme se sousedem včerejší partii golfu.

 
mrtvola
1394 příspěvků 19.02.12 23:39

I když je pravda, že znám lidi, kteří si v té kaši libují. Nepatříš mezi ně?

 
glama  20.02.12 00:18

Mrtvolo, nepatřím.
Já si tam osmažené houstičky na másle nebo chleba na sádle sypu těsně před konzumací.
Na stole stojí miska a každý si nabírá dle chuti. A přidává do polévky postupně, aby byly pořád křupavé..
A když se pak zakecám se sousedem o včerejší partii golfu, nemá se mi v polévce co rozmočit..protože i polévku si nalévám, až když sedím u stolu.

 
mrtvola
1394 příspěvků 20.02.12 09:39

Glamičko, ale já jsem myslela souseda u stolu, eia ergo konverzaci nad nalitými talíři, i s tou houstičkou :lol:

 
Alis
2617 příspěvků 20.02.12 15:05

Mrtvolko, tukovej hlík, to musí být bašta :-D
Do hrachovky chlebový krutónek, do hráškový houskový, tak u nás :-)

Ale s tebou třeba jen studená voda v hrnku, hlavně ta debata by mě nasytila, už se mi po tobě stýská :-)

Glamo, proč impregnované a proč ti debata připadá zbytečná? Copak jsou všechny debaty na labu přínosné pro lidstvo??????????
Já se těším, že třeba někdo přijde na nápad, jaké pečivo vydrží chuťově dobré a nerozmočené a co nejdéle, od toho tu snad ty debaty jsou, ne?

 
wydra  20.02.12 15:53
já už to vííím , už jsem na to přišla

Alis ! Nejdýl přece vydrží ty kašírované nebo pěnové divadelní rekvizity! Maso, zelenina, houby, nic se nezkazi, chleba nezplesniví a krutonky se nerozmočí a vydrží tudíž i dýl, než jen „pitomých“ 90´´ :dance:

 
glama  20.02.12 19:04

Alis, máš pravdu, lidstvo to nepochybně ocení. ;-D
Jen nevím, co jiného vymyslet na impregnaci než máslo či sádlo.. Spolu se správnou technikou konzumace…a neznám lepší a křupavější krutonky.

Nicméně tohle časové hledisko mi připadá poněkud…pošetilé a postradatelné. Za důležitější bych měla chuť.
Ale nikomu to neublíží, je to úsměvné..tak ať se hledá. Kdo si hraje, nezlobí :-) A kolik dobrých věcí vzniklo už na světě z kravin..ne?
Sama jsem zvědavá, jestli někdo něco vymyslí objevného ;-)

Mrtvolo..ano, máš pravdu, toto hledisko jsem nezohlednila :-D Tak jedině..přisypávat ještě pomaleji. A nebo pouze lehkou zdvořilostní konverzaci, při které se dá sem tam spolknout sousto..

Tak si říkám, co by mohlo přijít dál…přínosného..
Zmrzlina, co se v horku nerozteče..bůček bez tuku…nebo něco podobného? :D

PS. Kamarádka, když opéká kostičky chleba, opéká s nimi i nasekaný česnek a nakonec posype petrželkou.
Do hrachovky se to docela hodí a je to moc dobré (i samotné)

 
Wolfg
581 příspěvků 20.02.12 19:32
Krutóny kurňa

povídání o nich mám připravený dobrý dva tejdny. Alisin vědecký traktát o nabubřivosti osmažených kostiček zaslouží glejt od samotného Leonarda, kdyby žil. Lépe se o tom ani napsat nedalo. Tak mě napadá, můj již nežijící kamarád opravoval malé vodní elektrárny a jediné mazivo, které vydrželo léta v proudu vody byl lůj s grafitem. Mletou tuhu bych prosím vynechal a kostičky zkusil na hovězím omastku. A teď raďte

 
casino
4388 příspěvků 21.02.12 22:13

Alis, díky za iniciativu se kterou jste se chopila tohoto, pravděpodobně ztraceného, tématu…
Vidíte sama podle reakcí kolegů…
Většinou to zajímá ty, které to vlastně nezajímá…
No, ani se nedivím… Těžko někomu pochopit, že i krmivo může být pro někoho třešnička na dortu :mrgreen:
Ad. 1/ až 5/: Souhlasím. Pouze bych upřesnil, že hledám krutony z BÍLÉHO pečiva.
Ad. 6/ - vyzkouším. Nicméně to potvrzuje mou úvahu, že cesta vede přes těsto. ********
Wolfg, dokážu ocenit dobrý fóóórek :palec: :) :mrgreen:
Vůůůbec mě nemrzí, že jsem vám skočil na špek.
Když jsem totiž z loje vyškvařil lůj, tak ty škvarečky potom byly éňo-ňůňo. Dvě hrsti dám do zelných placek co se tu dnes mihly…
Ale ke krutonům…
Zalil jsem je hovězím vývarem, co mi tu bublá…
Jako referenční vzorek jsem použil housku opraženou nasucho…
Zkrátím to: rozdíl mezi krutony na másle a na loji je minimální. Ty na loji vydrží nepatrně (asi o 5´´) déle chrumkavé, leč z krutonů horkým vývarem rozpuštěný lůj se usazuje na lžíci (postupně jak vývar chladne) což tedy žádný požitek není ;)
Tož tak…
Tudy cesta nevede :think:

 
gmp
1594 příspěvků 22.02.12 07:11
+casino

Tak viděj, libý soudruhu náš, maj to v loji. Já už jsem s lojem zkoušel kde co, i topinky, ale asi jsme si odvykli od lojového šmaku. Osvědčilo se mi řešení: http://www.labuznik.com/…m-peroutice/ pak se lůj vytratí, leč těžko sobě představit jak máčím krutonek po krutonku do octa, abych ho pak vhodil do polivky. Poněkud náročné. Navíc - doznávám - nikdá jsem to nezkoušel s bílým pečivem, dycinky jen s chlebem. A v tom je možná (v bílém pečivu) pes zakopán. Neb jen bohům je dovoleno z bláta tvořit (a voni teda nejsou za boha, to jim musim říct , zeptaj se tu na dvorku kdo je kohout :idea:). Potvrzuji Jejich myšlénku, je to v těstě. Za pokus by stály rohlíky Noskovice.

 
Wolfg
581 příspěvků 22.02.12 10:12
Casino

i prohnilý ukazatel může navádět na správnou cestu a špatný výsledek věda bere též jako výsledek. Neradil jsem jak co máš dělat, svoje myšlenky jsem zabalil do podmiňovacího způsobu. Mám tu další návod, hotové kostičky postříknout lakem na vlasy, či jiným impregnačním prostředkem. Byl by v tom čerchmant sám, aby se rozpustil i lak na podlahy .-)

 
wydra  22.02.12 11:40
asi nikdy nepochopim,

pokud ovsem nejde o " dechberouci" humor, o cem je tahle nesmyslna diskuze. Nekdo placne 90´´ a dost a pritom kazdy umi a doma jiste krutonky dela. Mnohem prinosnejsi by byla diskuze JAK delate doma krutonky? V takove diskuzi by si mnoho labuzniku naslo treba neco pro sebe zajimaveho a prinosneho. Takovy hezky recept pridala uz davno na Labuznika, Ewa.

 
mrtvola
1394 příspěvků 22.02.12 12:14

Ale, Wydřičko, o tom „dechberoucím humoru“ to přece je. O krutonky už vlastně nejde. Tebe nepřivádí k úsměvu představa, jak lakuješ každou kostičku jiným druhem laku a pak v polífce se stopkami v ruce měříš jejich nabubřivostio­dolnost :lol: ? určitě by stálo za to sestavit tabulku i pro různé druhy polífek, např. rychlost nabubření v čistém hovězím vývaru při použití laku na bázi epoxidové pryskyřice oproti hrachové polífce a fermežovému nátěru :roll:. Možná k tomu člověk musí mít tak trochu mužskej způsob myšlení.

Já nevím, jak je to s Vámi ostatními, ale pro mě byla vždycky důvodem k návštěvě Labužníka krom vaření (a mnohdy daleko před ním) intelektuální úroveň místního humoru. Přinejmenším u některých labužníků.

 
wydra  22.02.12 12:24
mrtvolo,

:potlesk: ano, u NEKTERYCH labuzniku !!

 
casino
4388 příspěvků 22.02.12 18:49

No, můžu být tak akorát agent s teplou vodou, ale avšak Wydra, přijdete mi jako martini 007čky: stačí zatřepat… :mrgreen: Díky za odkaz :palec: odzkoušíme a dáme vědít :)

Sama to máte pomíchané… proč ta modální částice (prý se tomu tak říká) v nadpise?
Je evidentní ASI, že pokud jste nepochopila dosud (tři dny by mohly stačit, nebo neééé), tak ASI už nepochopíte, ASI už vůbec :think: :mrgreen:
Víte, jedna dáma mě neustále nabádá, ať vás neprovokuju…; podvolil jsem se, a dokonce jsem šel nad rámec proseb a pokusil se vás i ignorovat. No, nakonec jsem se nechal vyprovokovat… :oops:
Asi vás téma neoslovilo, klidně si tu pište co chcete, je zábavné sledovat co vám tady projde a co vám projde ústy…, leč (parafrázuji):
nic neřešte, nepřepínejte a hlavně po ničem nepátrejte :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 
Alis
2617 příspěvků 22.02.12 20:16

Když už jsem to téma s Casinem nakousla, nebudu dělat mrtvého brouka.

1/ Díky, Casino, za novou informaci - jde tedy o bílé pečivo. Prosím o další doplňující informace, například, proč 90 vteřin…

2/ Kvůli takovým blbostem, jako je poločas rozmoku či kvadratuře krutónků jsem labužníka milovala…

3/ Kvůli zábavným diskuzím jsem sem chodila radši než kvůli receptům

4/ Lidstvu tahle diskuze asi neprospěje ani trochu, může mi někdo ukázat JEDINOU diskuzi na labu, která ano??????

5/ Zmrzlinu, co se nerozteče, bůček bez tuku nehledáme, stejně jako nehledáme krutónky, co se NIKDY nerozmočí, hledáme houstičky (bílé pečivo, vložku do polévky, chutnou), co dlouho vydrží křupavé (křupavá)…

6/ Wolfgu - čirou náhodou mám doma tři druhy živočišných vyškvařených tuků /asi proto, že je moc nepoužívám/ - kuřecí šmalc, vepřové sádlo a hověží lůj. Věřím, že hovězí lůj vydrží dlouho v ledové vodě, ale musím konstatovat, že v horké polévce je to úplně jedno :-)

7/ O jakých škvarečcích mluvíte, Casino, nevím, hověží lůj se škvarečky neznám :-)

8/ Wydro, Wolfgu, Casino, Glamo, Mrtvolo a všichni ostatní (jste jedna větší potvora než druhá -prostě jedna banda), pořád jsem duší filmař a všechno kašírované a impregnované mě štve :-D Moje krutónky budou pečené, čerstvé a nenalakované, neimpregnované a nebudou polystyrénové!!! :-)

9/ Ano, Casino, myslím si stejně jako vy, že cesta vede jen přes pečené těsto. Jenže než se o tom budeme bavit, napište, jaké máte přesné představy. Parametry, sem s nima :-D

10/ Prosím ty, co tahle diskuze nebaví, prosím, nepřispívejte, my ostaní se zabavíme tady, v kuchyni i jinak :lol:

 
mrtvola
1394 příspěvků 22.02.12 21:43

Alis, moje zlatá, v určitém věku už má jeden přenechat místo mladým. Tak krásně pregnantně jako Ty, už to dnes nevyjádřím. Nicméně dovol, abych s Tebou v bodě osm nesouhlasila. Což o to, potvory jsme všichni, smrduté a nečesané, ale co se filmařů dotejče, právě ti přece do světa přinesli všechno kašírované, včetně emocí… :oops: A nebij mě i Ty, prosím.
P.S. Takřka nerozmočitelné krutonky jsem dnes (v rámci přísného postu;)) vyrobila z Knäckebrotu, zlehka potřeného máslem a upraženého v troubě. Dokonce byly i dobré.

 
anickav
2904 příspěvků 22.02.12 21:46
Pekné...

ako za starých čias…
Ja tu tak sedím a váham, či sa mám priznať, alebo nie…netuším, čo je „tukovej hlík“! Z neho v Kašperkách robia krutónky.
Práve včera večer som robila - z bieleho staršieho chleba, na panvici, na oleji. Drobili sa, to je fakt a každú chvíľu som premiešavala. Dávame si ich do cibulačky, ale pretože som diskusiu objavila až dnes, nemerala som hranu ani jednej kocky (určite tam bol aj kváder!), ani čas rozmoku, dokonca ani polčas rozmoku. Do druhej dávky som ku koncu dala soľ, nejaké grilovacie korenie neznámej značky, pretlačila cesnak, pomaličky sem - tam prehrabávala. Pri futbale miláčik chrumkal a chrumkal.
Ten zázrak (actifry), sa mi tiež zdá predražený. Hranolky nerobím, sporadické rezne prežijem aj z panvice. Aj krutónky.

 
wydra  22.02.12 21:56

..... pokusil se vás i ignorovat…
Tak v tom plynule pokracujte !

 
mrtvola
1394 příspěvků 22.02.12 22:08

Milá, zlatá Aničko, tukový hlík je speciální kašperskohorské pečivo na bázi lojových škvarečků a proto v polévce, pokud je pravidelně a hluboce prosmaženo, zcela nerozpustitelné. Tudíž zcela vzorový kruton. Problém je pouze v tom, že jeho nenabubřitelnost je podmíněna relativně nízkou teplotou podávané polévky, přesněji řečeno nesmí přesáhnout teplotu 7,904°C.
Myslím, že si na ně ještě vzpomínáš od poslední návštěvy. Ostatně až zase přijedeš, nakoupím Ti hlíků do zásoby :*

 
anickav
2904 příspěvků 22.02.12 22:14
Teda,

ja si žiadne lojové hlíky nepamätám…ako to vyzerá? Bojím sa, že loj (alebo niečo s ním) by sa mi spriečil v hrdle…a polievka, čo má teplotu 7,904°C k tomu.

 
mrtvola
1394 příspěvků 22.02.12 22:31

To víš, my na horách sežereme všecko, zvlášť když jsme zaváti :mrgreen: . Ale ve skutečnosti v rychlosti zapomínám na půlky slov, takže hlík = ROhlík

 
mrtvola
1394 příspěvků 22.02.12 22:49

Kašperskohorský hlík

 
gmp
1594 příspěvků 22.02.12 23:07
-
:potlesk:
 
casino
4388 příspěvků 22.02.12 23:37
Alis

Ad. 1/
Já to bral podle sebe…
Jsem žravé jako náš bííígl a hltavé jako náš boxer, ale snad nebudu i prolhané jako casino 18.07.11 19:17 když napíšu, že než sním štědrovečerní rybí polévku (neboť o tu mi zde kráčí především), tak mi to nevezme víc než pět minut, byť by mí spolustolovníci byli sebeukecanější. Člověk má mít vysoké cíle, ale nepředpokládám, že se nám podaří vyvinout krutony, které by dokázaly horké polévce (byť krémové) vzdorovat déle než jedenapůl minuty. I to by mi stačilo… Z počátku si polévku vychutnávám bez krutonů, a pak si jich nandám a pokud by byly chrupavé polovinu času co je potřeba k uvaření vajíčka na měkko, tak bych se cítilo ve svých gastrochoutkách uspokojeno, resp. ukojeno :oops:

Ad.7/
Za to může Wolfg :evil: :mrgreen: :)

Řeznice čučela, když slyšela na co že si lůj žádám…
Nabídla mi hroudu, že pro sýkorky…
Při škvaření se ukázalo, že nekecala…
Odsavač máme do štítové zdi, a koukám že pod ním sedí nad hromádkou modrozeleného peří sousedovic kočka a zírá kamsi nahoru…
Kouknu z okna…
U mřížky z odsavače kolibříkují čtyři koňadry…
Evidentně fetovaly, protože za chvíli tam byly jen tři…
Kočka dole se mlsně olizovala, takže považuji tímto za prokázáno, že sousedovic kočka je kocour :think:


Kamarádka co se tu stavila ochutnala ty hovězinové škvarky a pochrochtávala jako brávek.
Jsou totiž, obzvláště poteplu, křupavější (především uvnitř) než dosud nám známé škvarečky prasečinové. Trochu jsme teoretizovali o příčině tohoto úúúkazu… snad by di dokázala vysvětlit…?
Rozhodně, až si pořídím flobertku na toho kocoura, tak škvarečky zopakuji… Uvažuji o produkci makronek… a asi začnu uvažovat i o výrobě lojovic, protože na krutony je lůj nepoužitelný 8)

Ad.8/
Neračte mě házet do jednoho pytle s wydra a glama…
Dámy by se mohly cítit dotčeny…
Myslím, že právem :)

Ad.9/
5×5×5 mm… (Alis, spešl pro Vás: to je 8 – slovy osm kostiček z jednoho centimetru kubického) :mrgreen:

Ad.10/

…naopak, prosím přispívejte!!! Dokážete ohromně pobavit :P

 
jaga13
399 příspěvků 23.02.12 07:35
omluva

příspěvek nebyl relevantní :oops:

 
wydra  23.02.12 12:13
upozornění pro casina ll.

cituji:
…jedna dáma mě neustále nabádá, ať vás neprovokuju…; podvolil jsem se, a dokonce jsem šel nad rámec proseb a pokusil se vás i ignorovat.......

Tak v tom plynule v tom pokračujte !!!!!

 
gmp
1594 příspěvků 23.02.12 15:38
-

Kdo má máslo na hlavě neměl by chodit po slunci. (jidiš přísloví)

 
di
2387 příspěvků 23.02.12 16:58

Casino: vysvětlení je tak jednoduché, že si na to každý přijde sám (vodítko: teploty tání a tuhnutí tuků, teploty škvaření/tavení tuků, obsah nasycených a nenasycených mastných kyselin, technologie průmyslové výroby loje a sádla, atd., atp., vážně je to nasnadě). Hlavně ale nechci kazit tuhle skvělou diskusi, jen prosím pokračujte, moc se mi líbí, jen tak dál. Že by se vracel starý Labužník, resp. jeho duch?

 
mrtvola
1394 příspěvků 23.02.12 19:06

Di, starý Labužník i jeho duch natáhli (to měkký i je tam proto, že je považuju za živé bytosti) bačkory. Už je to hezkejch pár pátků. Já to musím vědět, ležej od dvě hrobky ode mne ;)

 
di
2387 příspěvků 23.02.12 19:09

mrtvuš: :-) No však já vím, kdo by to věděl líp, než Ty, že jo.
P.S. Tipneš si, jak dlouho tu tahle diskuse vydrží (nepromazaná)? ;-)

Příspěvek upraven 24.02.12 v 09:52

 
Alis
2617 příspěvků 23.02.12 20:31

Casino, kdysi dávno v časech malin nezralých jsem udělala velkou pitomost - nechala si změřit své IQ - prej přes 140. Čeho 140? Krutónků? Občas se chechtám… k čemu IQ, když se člověk potká s lidmi, kde nerozmotá, o čem mluví :-D Ale sranda s vámi je :-D

Začnu od holek, pak se vrátím k vám, Casino.

Holky moje zlatý, ležíme tu tři v horečkách a ve chřipce, ráno kouknu na lab a směju se tak nahlas, že jsem vzbudila oba potomky. :-) Nenávidí mě ještě teď večer :-D
Aničko, jak jsi mohla krájet kvádry???? Nepochopitelné :-) M áš přece krájet pět na pět a na pět, osm kousků na centimetr kubický :D

Mrtvolo jedna živější, než živoucí živá, máte krásný hlíky v Kašperkách, Casino to možná za chvíli nazve kvadraturou skorokruhu :-D

V bodě osm, Mrtvolo, nesouhlasíš? Tak já to vysvětlím líp: právě proto, že jsme my filmaři spoustu věcí nakašírovali, někteří z náš kašírování nesnáší. Jediné, co oceňuju, je umělá emoce. Bez té nechci být a dnes by lidstvo neexistovalo. :-) Jak někde krásně psala Jolana - právě mi zabili oblíbeného seriálového hrdinu, vybulila jsem se a jsem krotká jako beránek - to je ono. Umělé emoce na nás, jinak se povraždíme :-)

Aničko, grilovací koření neznámé značky??? To sis dovolila hodně, zrovna tady na labu, co když tam byl glutamát???? :-)

Jago, škoda, že jsi smazala, moc by mě tvůj příspěvek zajímal, stejně jako všechny tvoje příspěvky :-)

Tak konec legrace, jdu k „vážnému serióznímu“ tématu a ke Casinovi:

1/ Znám pár bíglů, vím, o čem mluvíte. Kamarádka ho chodí venčit ve tři ráno, aby jí nedělal ostudu a návštěvy si už domů nevodí. Trochu jí to znemožnilo partnerský život a trochu je z toho smutná, ale říká, že za blbost, kdy si jeden pořídí bígla jen proto, že ho měl v jednom filmu Tom Hanks se prostě platí :-)

2/ Nicméně - jíte podle všeho rychle… Proč potom hledáte opečené kostičky, co se dlouho nerozmočí? Lidi, co mě znají, vědí, že jím naopak zoufale pomalu, tchýně si ze mě dělá legraci, že bych na společenských akcích umřela hlady. :-)
Proč tedy podle vás nestačí dávat si kostičky do (například rybí) polévky postupně? Pokud jíte rychle, nemají přece šanci se rozmočit?

3/ Pokud budeme ale hledat podle vás těsto, co by vydrželo déle - mám pár variant. Mají však vážný (dle mého) nedostatek - jsou opečené už pečením ze všech stran. Tudíž tvrdé.

4/ Chcete kostičky ( za těch pět krát pět a krát pět na centimetr kubický vás jednou zatluču do země :-D) krájet z plechu těsta nebo chcete rovnou péct?

5/ Chcete pak smažit? Jak vám chutnají? Máslo, sádlo, lůj? (Lůj asi ne, fakt jsme mu odvykli - to musím potvrdit…

6/ Jsme zase u toho, odhodlané Casino - chcete bádat, musíte dodat víc informací :-)

7/ Když si představím, jaký kraviny řeší vědci na celém světě za prachy (těžký prachy) a my je tu řešíme zadarmo…

 
anickav
2904 příspěvků 23.02.12 21:05
Alenka,

ja som krájala pred prečítaním tejto diskusie, jedine to ma ospravedlňuje. Neboli to len kocky a kvádre, ale aj horšie nedefinovateľné útvary, pretože, čo je rýchle - pre mňa v kuchyni - je dobré. Jeden by asi zaplakal, pretože hrany boli rôzne a ani osem rovnakých (0,5 cm x 0,5 cm) by sa nenašlo, aby som z nich skúsila zložiť kocku 1×1 cm.
To grilovacie korenie nie je slovenské, častejšie sa zdržujem v cudzine, mne tá značka nič nehovorí, ale na mäse mi chutí. Preto som ho šupla na krutónky. Aj glutamát mi sporadicky chutí. Čo ma nezabije, ma posilní, takže sa môžem nechať aj pranierovať na Labužníku. Napr. Maggi kocky (a iné) som kedysi z princípu nekupovala. Potom ma ovplyvnila jedna Labužnica a už ich mám rada aj ja. (A holka je to pekná, rozumná, len niekedy má problém s matematikou, ale ináč sa má k svetu.)

 
Alis
2617 příspěvků 23.02.12 21:21

„Len niekedy má problém s matematikou“ - ja ťa asi zabijem :D

Samozrejmě, že ťa ospravedlňuje iba to, že si krájala v cudzine a bez prečítania… Inááák by si nemohla krájať neomluvitelné patvary, to jsou maďarské kvadráty kruhů…

Máš ty to ale známosti, labužnické kamarádky (klamarádky), co tě naučily na Maggi kocky? Noooo, já osobně proti tomu nic nemám, ale jsou tu tací, co se pyšní moderní bezglutamátovou érou, bacha na ně :-D Čo keby ťa kamarádka naučila na skotskou - s kockou- bez maggi kocky, ale s kockou??? :lol:

 
anickav
2904 příspěvků 23.02.12 21:40
Ali,

práve ten boj proti glutamátom vo mne prebudil záujem o ne, plus tá kamarátka, čo má problémy s matematikou. Ale je možné, že v oblasti kociek a kvádrov sa vyzná lepšie ako ja, príp. sa jej vydaria excelentné kocky 0,5×0,5 cm a do jedného kubického centimetra jej ich vojde presne osem a ani o jednu viac!
A žiadna škótska mi zatiaľ neoslovila. Možno ju skúsim s tou Maggi kockou…pozvem ťa?

Příspěvek upraven 23.02.12 v 22:31

 
Alis
2617 příspěvků 23.02.12 21:54

GMP, omlouvám se, na odpověď GMP a na peroutice jsem zapomněla

ani celou topinku, ani kostičku po kostiče, ani úmyslně, ani náhodou… NE NEPROSÍM SI

 
Wolfg
581 příspěvků 23.02.12 22:18

Se picnu holčiny. Osmažený kostičky, taková kravina a hektar popsanejch monitorů. Je tu odvar srandy, co býval dřív a nějací škarohlídi, co neuměj napsat větu, ji nemohou zkazit. Casino napiš něco, tvoje vědecký pokusy miluju

 
Alis
2617 příspěvků 24.02.12 13:00

Jasně taky volám: „Casino napiš něco, tvoje vědecký pokusy miluju“ kde jsi, kde jsi??????

 
Alis
2617 příspěvků 24.02.12 13:02

Hektar popsanejch monitorů :lol: :lol: :lol: To nemúžou dnešní báby pochopit :-) :-) :-) :-)

Příspěvek upraven 24.02.12 v 13:05

 
anickav
2904 příspěvků 24.02.12 13:04
A prečo nie?

Hektár sa ti zdá málo? Stačí ár?

 
Alis
2617 příspěvků 24.02.12 13:06

A kdeže, nestačí, chcem viac
hektárov :D :D :D

 
anickav
2904 příspěvků 24.02.12 13:23
Fajn,

tak máme čo robiť. 1 ár je 10×10 m, 1 hektár je 100 árov…

 
casino
4388 příspěvků 24.02.12 21:29
140

No, vy jste tady partička… Do bedny s vámi (myslím TV, ne rakev) :mrgreen:
Patrně jsem to s těmi 5×5×5 mm trošííínku přehnal…
Ne každý je šikovný jako já… :P
Zkuste prosím kostičky 7×7×7 mm, tři kusy mají, s malou tolerancí, dohromady kubaturu také jeden centimetr :P

Alis, v zájmu vyváženosti Labužníka ( Vaše nepřítomnost by byla znát) a Vašeho duševního zdraví, prosím, dál raději nečtěte!!! 8)

Tedy, zatímco jeden centimetr kubický lze na zmíněných osm kostiček rozdělit třemi řezy, tak u kostiček 7×7×7 je to poněkud makačka na bednu (myslím hlavu) ale jde to… :think:
Přeji hodně zdaru :kytka:

Alis, už zase můůůžete… :mrgreen:

A jak pokračuje vývoj krutonů?
Zkoušel jsem nudlové těsto… Hrubá mouka křupe nepříjemně mezi zuby :twisted:
Zkoušel jsem nudlové z hl. mouky a přidal máslo v domnění, že upeču a nebudu muset dál pražit na másle. Hádejte co jsem upekl :evil:
Zatím nadějně vypadá těsto podle receptu na „Nugátové košíčky“…
No, kdo si jej nezkopíroval, má smůlu, už tu není… (no, nestál za nic, resp. byl na dvě věci)
Furt říkám, že by tu byl dobrý koš na vygumínkované recepisy…

Alis, ad.7/: máme to chápat jak je psáno, či se Vám pouze zatoulal smajlík
:think: :)

Edit:
Přidán smilník za: „Ne každý je šikovný jako já… “

Příspěvek upraven 24.02.12 v 22:17

 
mrtvola
1394 příspěvků 24.02.12 22:08

Ehm, hm, Casino, můžete mi vysvětlit, proč že by měla být ta vaše tele-vize něco fajnovějšího než moje super mahagonová rakev :think: ???
A dovolte, abych přičinila poznámečku, když chcete z 1 ccm udělat 3 krutonky 7×7×7mm, budete jeden muset slepit ze 2 kusů. Nejlépe kanagonem, což bude mít i pozitivní dopad na omezení nasákovasti… nebo?

Stránka:  1 2 Další »
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist