karamel

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník gabika
117 příspěvků 27.09.02 08:35
karamel

kto poradí, ako správne pripraviť karamel či už na mäsko, alebo do koláčov.
Sladký deň
 G


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Sasa
34 příspěvků 07.10.02 09:00
karamel ze Salka

já koupím plechovku slazeného mléka Salko a 2 hodiny ji vařím.......no a po vychladnutí otevřu a rozšlehám s 250g másla. A je to dobrý a nedá se to pokazit

 
Tinami
166 příspěvků 10.10.02 08:35

Možná je to Saso dobré, ale nemá to nic společného s karamelem. Gabiko, neradila jsem dříve, protože karamel nevyrábím, ale podle mne stačí roztavit cukr na pánvi, řekla bych, že za neustálého míchání, možná bych tam při vaření kápla trochu vody.

 
babi
6360 příspěvků 10.10.02 16:10
Je to cukr...

jak Tinami říká. Zde je recept: Na 150g krystalového cukru přidat 3 lžíce vody v kastrolku. Přivéct do varu při vysoké teplotě, nemíchat (!), ale jenom naklánět kastrolek a štětcem namočeným ve vodě setřít jakýkoliv cukr ze stěn kastrolku. Vařit tak dlouho, až je sirup karamelové tmavší barvy. Ihned použít! Karamel změkne, když je připravený příliš dopředu. Všem přeji pěkný den!


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist