Hraška - odzkoušené návody a recepty:

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
DanaJ
1134 příspěvků 11.03.08 11:57
Hraška - odzkoušené návody a recepty:

Dobrý den všem,
potřebovala bych poradit nějaké odzkoušené návody a recepty na zpracování hrašky. Na netu jsem sem tam něco našla, ale moc ráda bych vás prosila o nějaký vámi vyzkoušený a ověřený postup, aby mě neúspěch napoprvé neodradil.
Byla bych i velice ráda za nějakou specialitku. Nevadí mi ani žádný složitý recept. ..jsem pro každou špatnost.:-D

Pro ty, co nevědí o čem mluvím (text okopírován z jiné stránky):

Hraška je novinkou na trhu s výrobky zdravé výživy, kterou na konci roku 2002 představila společnost Ceria, s.r.o. Je to hrachová směs, která má kulinářské vlastnosti směsí obsahujících vejce, nadýchanost srovnatelnou s omeletovým těstíčkem. Lze ji úspěšně použít k obalování zelenin jako je květák, brokolice, celer, cuketa, kedluben, ale jelikož těstíčko s Hrašky nestéká, lze obalova i zeleniny, které se běžně neobalují (např. mrkev, petržel, cibuli, zelí). Používá se k obalování rostlinných texturátů, hub, sýrů a masa. Dále je vhodná při přípravě základů omáček a pomazánek, k zahuštění polévek a k přípravě zavářek a k přípravě pojiva do karbenátek, sekané, placiček nebo bramboráků.

Složení Hrašky
hrách ochucený směsí koření a ingrediencemi z přírodních zdrojů. Vlastnosti vajec získává Hraška přidáním běžně v domácnosti používaných potravin rostlinného původu. Neobsahuje přídatné látky a je vhodná i pro bezlepkovou dietu.

Nutriční vlastnosti Hrašky: sytivost srovnatelná s bílkovinnými koncentráty (rostlinného původu - klaso, tofu, tempeh, Robi; živočišného původu - sýr, vejce, maso). Zelenina obalená v Hrašce zasytí jako sýr nebo Klaso. Hraška má vysokou nutriční hodnotu, obsahuje vyšší množství vlákniny, hořčíku a vápníku, neobsahuje cholesterol ani lepek.

Labuznik
Reakce:
 
Wolfg
581 příspěvků 17.01.12 21:17

Třeba stejk! Vysokej, krvavej, s malou kostičkou. A zdraavej

 
esmeralda
4801 příspěvků 17.01.12 21:52

Wolfg, jsem s tebou.
Ale kdyby mě opravdu honila mlsná, tak to zelí obalené Hraškou. To musí být dobrota. :dance:

Hraška zase nebude tak nová. Před čtyřiceti lety, když jsem začínala své kulinářské pokusy, jsem používala hrachovou mouku (bez chemikálií) v indické kuchyni.

Jandule, bylo by to pod názvem pea flour nebo (je-li server americký) pea meal.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist