Co bude dnes k obědu

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Eja
3038 příspěvků 06.10.08 07:00
Co bude dnes k obědu

Inspirována Dandiným dotazem u receptu na smažený pórek otvírám diskuzi o všednodenním vaření.
Tak já jsem včera večer udělala manželovi na dnešní oběd polévku – vývar z kostí z kotlet, které byly včera, nechala jsem na nich víc masa, do vývaru obrala kousky masa, přidala krupky, mrkev, česnek, majoránku a kostičky brambor.
K večeři budou švestkové knedlíky z tvarohového těs­ta.

Stránka:  1 2 Další »
Reakce:
 
mrtvola
1394 příspěvků 06.10.08 10:33
My, na hřbitově neobědváme,

takže můžu popsat jen své všednodenní večeře, tedy pokud jsme ještě v takovém stavu, abych si pamatovala, co jsem včera jedla. Takže minulý týden – pondělí: gnocchi s čerstvým špenátem (olivový olej, pepř, stroužek česneku a strouh muškátového oříšku, parmazán; úterý: švestkové knedlíky z tvarohového těsta; středa: spaghetti s olol, česnekem, chilli papričkou a parmezánem; čtvrtek: kuřecí paprikáš s rýží; pátek: porek zapečený v bešamelu s cheddarem (pepř, muškátový květ); sobota: uzené zapečené v křenovo-hořčičné smetaně (recept od DolceVity) a šťouchané brambory; neděle: kuře pečené s bramborem, celerem a cuketou (olol, tymián, celé stroužky česneku). Krom toho jsem vyvedla: švestkové buchty, tvaroho-švestkový koláč z křehkého těsta; lístkový koláč se švestkami a vaječným krémem a finis coronat opus – zavařila jsem: půlené švestky na koláče, kyselé švestky a povidla.
Nejhorší na tom není uvařit, ale vzpomenout si, co jsem už dlouho nevařila, aby se deset jídel nemotalo furt dokola. A tak jsem ráda, že hřbitov podzimně osaměl a tenhle týden se budu živit jogurtama a uzeným lososem.

 
marmelada
1648 příspěvků 06.10.08 11:00
Mrtvolo,

proboha to je jídel! Z tebou uvedených pokrmů neznám zapečený pórek, tak jsem si našla na Labu recept od Bony a určitě se nechám inspirovat. Ještě tedy nevařím sladké knedlíky, ale to ne proto, že bych je neuměla nebo neznala, ale protože je z naší rodiny jím sama a týdenní konzumaci sladkých knedlíků nebudu riskovat. Tvůj týdenní jídelníček se mi jinak moc líbil.

 
mrtvola
1394 příspěvků 06.10.08 11:38
Marmeládko,

já jsem zas jediná z rodiny, kdo sladký jídla nejí . Zkus porek jen spařit, naskládat do vymzané misky a zalít bešamelem, do kterého nastrouháš hodně cheddaru nebo jiného chuťově výrazného sýra. toho bych se užrala .

 
tea63
935 příspěvků 06.10.08 12:51
Dnes k obědu

sama doma, takže jsem právě dojedla misku pórkové polévky a v mrazáku našla dva už postarší pstroužky. Právě pěkně nasolení a pocitrónovaní odpočívají v lednici. Budou jen na másle zastříknutí bílým vínem, které je už odšpuntováno, to abych toho pak večer neměla moc :-)). Možná přidám kostičky anglické slaninky…jo, asi jo. Šťouchané brambory s pažitkou a nějaká čerstvá zeleninka, kterou musím teprve koupit…

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 06.10.08 15:17
I já se přidám k všednodennímu menu.

Jelikož jsem včera pekla kuřecí stehna na houbách atd.- odříznutá z celého kuřete, tak jsem ještě odřízla prsa na zítřejší řízky a skelet s tím co na kuřeti zbylo jsem uvařila. Dneska jsem obrala maso (kostičky schroupali Pidilidi) a z vývaru udělala kuře na paprice se šlehačkou a rýží. Polévka byla houbová z „praváků“,které jsme v sobotu našli. Jo a pochutnali jsme si a večer budou špagety z tuňákem- dostali jsme na ně chuť!
Tak je do mrtě využité celé kuře na 3 obědy a ještě si pochutnali Pidi.

 
bona
2416 příspěvků 06.10.08 15:38
Teda...

já už jsem tak dlouho nedělala kuře na paprice… Terrinko, dík. Musím ho uvařit co nejdřív.
A navíc možná budeme mít dnes stejnou večeři .

Protože jsem s dcerou doma (marodí), tak vymýšlím i obědy. Dnes byl pangasius po mlynářsku vařené brambory s petrželkou. Na zítřek mám v plánu čevabčiči a bramborovou kaši.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 06.10.08 15:52
Boni,

To měla Eja dost dobrý nápad, který může být právě dobrým návodem pro inspiraci ostatních! Jóó a kuře na paprice máme moc rádi. Manžel Míra měl s rýží a já s knedlíkama, které mi zbyly z týdne, kdy jsem dělala Mánkovo „Plíčky na smetaně“ a tak nejsou zbytky- je mi jich vždycky líto. Víš, my jsme dost „majdový“. Pa,pa T.

 
bona
2416 příspěvků 06.10.08 16:09
Ke kuřeti na paprice

máme nejraději těstoviny. A synáček knedlíčky… Už vím, proč jsem to dlouho nevařila! Před časem mu to totiž začalo připadat jako „příliš dětské“ jídlo. Ale už tu pubertu pozvolna překonáváme, tak to zase zkusím .
Dnes mu budu muset uvařit něco extra… Právě mi volal, že zvítězil v Czech press foto v mladší kategorii . Já vím, že se chlubím, ale když já musím…

 
Sylvie
2305 příspěvků 06.10.08 16:32
Bono

Boni, právě se dívám na vítězné snímky, ale neznám příjmení Tvého syna. :-((
Díky
 Sylvie

 
Sylvie
2305 příspěvků 06.10.08 16:37
...

Asi Dominik Hejtmánek, že?

 
Sylvie
2305 příspěvků 06.10.08 16:39
...

Pokud ano, tak mně to hned připomnělo Štreita.
Jinak mu blahopřeju.
 Míša

 
bona
2416 příspěvků 06.10.08 17:00
Jojo,

to je můj Dominik . Jmenuje se po otci.
Vyřídím, děkuji. B.

 
blanca.xy
648 příspěvků 06.10.08 18:53
Ejo,

díky za otevření přínosné diskuze, aspoň mám typy, co vařit

Boní, Dominikovi taky gratuluji k vítězství, věřím, že máš velkou radost .

 
bona
2416 příspěvků 06.10.08 19:23
Blaní,

díky, Dominikovi vyřídím. To víš, že jsem na něj pyšná, ale už přemýšlím, co mu na tu slávu a panem prezidentem obléknu.. Je to s ním těžké, mladí nezávislí umělci mají vlastní představy.
A co si vezmu já…??

 
danda  06.10.08 20:16
Dostala jsem

krásnou kuchařku s ještě krásnějším názvem – Hledám pokusné králíky k ochutnávce svých kuchařských experimentů – od Viveky Sandklef. Takže minulý týden byl tak trochu pokusný, a ač názvy jídel jsou předlouhé a takové, že se sbíhají sliny už při jejich čtení, tak postupy jsou velice rychlé, s použitím nevšedních kombinací koření, které podtrhnou chuť i vůni.
A protože přes týden jsme doma jen dva dospěláci a scházíme se až večer, tak jsem zatím vyzkoušela – Smažené celerové tyčinky a omáčku z manga – celer je poprášený skořicí a obalený ve směsi strouhanky a kokosu, s omáčkou je to velice rafinované a dalším pokusným králíkem, protože jsme polévkoví – Kokosová polévka s thajskou bazalkou a špíz ze zkaramelizovaného kuřecího masa, to je moje srdeční záležitost, posune vás k rozkoši a navodí atmosféru palem a žhavého slunce a do třetice, to jsem si pochutnala já, ale Zdenek prohlásil, že k rybě banány nemusí, a že ta vanilka moc voněla, no jo, chlapi a byly to – Filety z mečouna na vanilce a rozmarýnu s banány – skvělost za 30 minut .
Tak to bylo minulý týden a tento týden jsem až do pátku sama doma a mám tu ještě stále tu maltu a písek a od neděle celý bochník chleba, proboha, proč jsem kupovala celý v neděli?
a tak nevařím, živím se topinkama, dnes, zítra už se nebudu dělat ani s těma, i když zítra bude ten chleba ještě tvrdší , asi bude bílé kafe s nalámaným .
Mějte se bájo, příští týden zkusím přidat fotky těch dobrot

 
jau
344 příspěvků 06.10.08 20:23
...

Tak dnes zbytek burgundského hovězího od včera, zítra bude hlíva v alobalu (hlíva, anglická slaninka, cibule, sůl, pepř, k tomu čerstvý chlebík) a dál – co si holky řeknou, většinou máme nápad až cestou domů

 
Vali
1313 příspěvků 06.10.08 20:38
Dando

…tak si z chleba udělej Popeluchu.....budeš mít změnu

 
danda  06.10.08 20:42
Vali :-)

ahojky , to není špatný nápad, už jsem ji kdysi dělala, ale taky bych nemusela nic a pročistit organismus
Mám tu spoustu práce, tak nevím jestli se mi bude chtít ještě tvořit něco k jídlu. Měj se hezky

 
bona
2416 příspěvků 06.10.08 21:41
Dando,

budu se těšit, že přidáš nějakou fotku těch exotických pochoutek. Máš štěstí, že si to „můžeš dovolit“, já připravit rybu s banánem, tak se osazenstvo otočí na patě a odejde na pizzu nebo v horším případě do KFC do Flory . Tak ráda bych nějakou takovou specialitu připravila a ochutnala, ale přece ji nebudu jíst „sama doma“ (navíc 4 porce).

 
mrtvola
1394 příspěvků 06.10.08 22:14
Nic si z toho nedělej,

většina rodin je takhle konzervativních. U nás spucnou všechno od ryb i zeleniny, ale míchat sladké se slaným, taky by mě vypískali. A mužíček je teda opatrný i na tu zeleninku

 
danda  06.10.08 22:26
Bono :-)

já to neprožívám, jako malou mne vyučili – sněz to!, a kdyz ne, tak nebude nic – až večeře, popř. až snídaně , takže já to dělám taky tak – nechutná? nejez, s tím rozdílem – vem si něco jiného , ale kluci zatím snědli všechno, jen někdy víc – někdy míň. A já sama pro sebe bych si určitě jednu porci nedělala, na to jsem příliš líná
Měj se

 
bona
2416 příspěvků 06.10.08 23:08
U nás se odjakživa říkalo

„Nechutná ti, tak tady máš pětikorunu a skoč si k Rainerům“
Moje rodina totiž dlouhá léta bydlela jen přes dvůr téhle proslulé písecké restauraci… Pětikoruna už dávno nestačí, přesto tu průpovídku pořád používám…
Jako dítě jsem sedávala sama poslední u stolu nad talířem s omáčkou, masem a knedlíkem (třeba i nad babiččinou nepřekonatelnou – ale to vím až dnes – svíčkovou), pár metrů od Reinerů a jídlo jsem solila vlastními slzami, tváře plnila rozžvýkaným masem, které jsem ihned, jak mě propustili, vyplivala do záchoda…

 
mrtvola
1394 příspěvků 06.10.08 23:20
Musím říct,

i moji rodiče měli občas podobné :,-(istické výchovné metody, jenomže – naráželi na skálopevné přesvědčení mé babičky, že dítěti se má vyhovět. A tak mě otec vyhodil od stolu a babička o půl hodiny později chystala v kuchyni, na co jsem měla zrovna chuť.
A přece dnes sním i omezenou porci toho, co mi nechutná. Což je podle mého názoru jen důkaz toho, že výchovou se stejně nic nezmůže

 
Sylvie
2305 příspěvků 07.10.08 08:46
...

Já také přidávám svůj názor, že nutit dítě do něčeho, co mu nechutná, je ohavnost. Ale někdy, opravdu někdy mně to nedá a oběť chvíli týrám, protože proč krucitykrn pěti lidem to chutná a mu zrovínka ne. Naštěstí se pak uklidním, vzpomenu si na svoje dětství a oběť propustím. Vezme si pak rohlík a salám.
Pokud přijde za hodinu, že má hlad, odpovím, že měla (ta oběť) obědvat. Fůůůůůůůůj, já jsem hnusná.

 
bona
2416 příspěvků 07.10.08 09:17
Pravda je,

že k situaci, kterou jsem popsala, docházelo jen v Písku u babičky. V Praze máma vařila jen to, co nám chutnalo (moc toho nebylo) a když jsme nedojedly (se ségrou), měl největší radost táta, protože tím pádem dostal nášup. Říkával: „Hoď to do šrotníku“

 
mrtvola
1394 příspěvků 07.10.08 09:51
Teda, já vím, že se to netýká vaření,

ale mě se stejně nejvíc libí tvrzení, že výchova je beznadějné drama. Nějak mi to uklidňuje svědomí.

 
anickav
2903 příspěvků 07.10.08 09:51
Sylvie,

z mojich štyroch detí jedno vždy jedlo všetko, dve mierne boli prieberčivé a poslednému nikdy nič nechutilo, okrem čokolády a cukríkov. Vychovávala som ich rovnako, snažila im dávať zdravé jedlá, atď. (niekedy aj násilím, ale nemalo to zmysel) Ako dospelé sú v podstate také isté…Zrejme sa s tým vzťahom k jedlu narodili…
Ahoj!
 A.

 
tea63
935 příspěvků 07.10.08 11:32
A mně chutná všechno..

Původně jsem chtěla napsat „Jak to bylo u nás“, ale vznikl mi z toho dvoustránkový elaborát. A to nešlo… Domnívám se, že výchova hraje velikou roli, ale její nezbytnou a nejdůležitější součástí je příklad.
Rodiče jsou přece přirozenou autoritou a dítě vnímá to, co řekneme a uděláme mnohokrát silněji, než si myslíme. Stačí, když táta řekne "tu fujtajblovou " brokolici mi tam nedávej, já to nerad a malér je na světě. Děťátko si to zafixuje do hlavinky a nechce ji, protože mu nechutná. Chtěla jsem psát i o společném stolování, atd…
Tak jen jedna historka: Nikdy jsem nechtěla sardinky, nelíbily se mi. Jednou museli rodiče odjet naléhavě večer pryč, což se nikdy nestalo a mě strčili k sousedům. Zrovna se sešla širší rodina, pradědeček, dědeček, babička, máma táta, tři děti, strýc, teta. K večeři byl chleba s máslem, šproty a čaj. I já jsem jeden krajíc vyfasovala. Dodnes si pamatuji ten vnitřní boj a zoufalství, co si s tím počnu, když rybičky nejím ? Ale ta obrovská autorita rodiny, to s jakou chutí všichni jedli, společně, samozřejmě, způsobila, že jsem si ještě krajíc přidala a další dva měsíce se maminka nestačila divit, protože jsem ob den vyžadovala k večeři chleba s rybičkama. :-)
No a co bude dnes ? Zeleninová polévka s játrovou rýží, krůtí grilovaný plátek s rýžovým pilafem (lilek, rajčata, parmezán)…;-)

 
anickav
2903 příspěvků 07.10.08 11:56
Tea,

mne to nedá a musím Vám napísať, ako som sa v detstve stratila, po zúfalom hľadaní ma rodičia našli u Cigánov, kde som s kopu decák veselo šrotovala krajec chleba a kus papriky – zelenej. Nepamätám sa na to, ale som vraj revala, ako ma násilím brali domov…

 
marmelada
1648 příspěvků 07.10.08 14:17
Mám dojem

že jsem jako dítě nejedla nic a sladké ještě míň. Byla jsem na tom podobně jako Bona. Slané slzy a studená polévka… . Naši mě při obědě vystrkovali na schody s půllitrem šťávy. Jednou jsem tam tak řvala, že se přišla podívat sousedka, co bydlela ob dva domy dál, co se děje.
Moje děti to naštěstí nepodědily. Pamětna svého dětství jsem se jim vždy snažila vyhovět a respektovala jejich chutě. Ty se ostatně měnily, co děti nejedly jeden rok, druhý vyžadovaly. Je pravda, že občas jsem vařila dva obědy, ale to už pominulo.
K tématu: dnes jsem vařila vepřové ražniči s játry podle Pepíčka.

 
anickav
2903 příspěvků 07.10.08 14:28
Dnešný obed u nás -

zeleninová pol. s krupicovými haluškami, farfalle a omáčka – špenát, cesnak, šunka, smotana.
A zajtra bude rajčatové zelí.
 A.

 
mrtvola
1394 příspěvků 07.10.08 16:27
A já mám dnes

praženou krupici podle hou. Je to lahůdka.

 
tea63
935 příspěvků 07.10.08 19:20
Pište, holky, pište

Já nikdy nevím, co mám vařit a teď mám vystaráno. Zítra budou těstoviny se špenátem, pozítří játra, té krupici jsem moc nevěřila, ale vyzkoušena, prošla testem :-), ale ještě budu muset udělat něco navrch :-)

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 07.10.08 19:15
taky nejedlík

Jak si tak pročítám ty vzpomínky z dětství, tak mě to tam úplně živě vrátilo! Já od mala nee sladká jídla a vůbec jsem špatně jedla a každé sousto jsem nekonečně dlouho válela z jedné tváře do druhé a maminka u toho rostla, až jsme navštívili dětskou lékařku, která řekla: nechte jí být a nechte jí třeba o hladu, nic do ní necpětě ona se rozjí sama a měla pravdu! Ve 2.třídě jsem se rozjedla na omáčce se 4 knedlíkama, ale sladké nemám ráda stále. Ještě horší to bylo s mojí sestrou, ta by nemusela jíst vůbec a byla i v ozdravovně. Chodila tajně k sousedce, která jí vždy dala cosi k jídlu a tam všechno snědla. Maminka se se sousedkou domluvila a to co uvařila jí nosila v kastrůlku a ona to naservírovala sestře. Ta přišla domů a třeba řekla: mami ta paní Ungrová tak dobře vaří poslední dobou a mě u ní všechno chutná!? Ozdravovna nepomohla, ale maminky fígl s nošením jídla sousedce 100% a tak se rozjedla.
K obědu byla : gulášová polévka a kuřecí řízky s bramb.kaší, k tomu rajčatový salát. Ahoj všichni Terrinka

 
bona
2416 příspěvků 07.10.08 19:48
Kuře na paprice

s těstovinami jsem uvařila už dnes k obědu, měla jsem obě děti doma. Použila jsem 2 stehenní řízky a nic na mě nezbylo, z čehož nejspíš vyplývá, že puberta (alespoň pokud se týče jídla) je za námi.. K večeři brokolicová polévka.
Rodinné přání na zítřek je bramborák (že byl naposledy v létě a ještě k tomu od babičky..), ale jelikož mám připravené maso, udělám těstíčko z mouky, česneku, vajíčka a majoránky (aby to mělo požadovanou chuť ), maso v něm obalím, opeču a k tomu přidám zelný salát. No a to čevabčiči až jindy.

 
di
2298 příspěvků 07.10.08 23:12
Asi jsem výjimka se zkušenostmi z dětství
  • ale já od mala jedla ráda a vydrželo mi to doteď. No a s dětma taky problém nebyl a není – snad jediný problém je, jak to zaplatit – jedí jak nezavření (puberta + aktivní sport dohromady).
 
bona
2416 příspěvků 08.10.08 00:04
Ani nevím,

jak jsem to dětství přežila .
Jako malá jsem nejedla:

  • vepřové (výjimečně jen panenku a kotlety – a to jen zobnout), hovězí v žádné podobě – z guláše jen šťávu, ale bez knedlíku, králíka ani náhodou (a ten byl u nás často), zvěřinu a vnitřnosti v nijakém případě (to mi zůstalo), z ryb jen filé bez kostí, ale nic smaženého – trojobal neměl šanci, snad jen u sýrů… A to jsem si ho odpreparovala..
  • z polévek jen bramboračku (a to jen brambory a tekuté), zelňačku a kyselku, vývar nikdy a polévky, kde byly luštěniny nebo jen stopy zeleniny jsem nevzala do úst,
  • nejedla jsem knedlíky, bramborový salát, hranolky mi připadaly nechutné,
  • sladká jídla jsem ani neochutnala, babiččiny vyhlášené koláče jsem nosila kamarádkám,
  • cokoli od zeleniny – mrkev, kapusta, zelí a luštěniny mi vyvolávaly dávící efekt a na milost jsem vzala snad jenom špenát a mangold..

Jediné, co mělo šanci, bylo pečené kuře, přírodní kuřecí řízek, brambory, sýry, rybí pomazánka, topinky a těstoviny polité kečupem. Jenže pak začala máma vyrábět svůj domácí kečup, který se s rajčaty sotva pozdravil a chutnal sladce po jablkách, čímž i to skončilo.

Holt to se mnou neměli jednoduché.. a když na to tak vzpomínám, musím uznat, že mám zlaté dětičky..

 
Sylvie
2305 příspěvků 08.10.08 03:07
Aničko, Bono

Bono, Tebe bych chtěla mít jako dítě. To by se ušetřilo.
Jak říká di, kde na to brát peníze?
Já už snad nedělám nic jiného, než že chodím nakupovat. To jsou kvanta rohlíků, salámů, mlíko jde na balíky. Já snad založím nějaký fond pro naši rodinu. Svíčková dětem nešmakuje obyčejná, musí mít k tomu brusinky. Omáčky a knedlíky, kuřata, lasagne, to jedí všichni, zvlášť vařím houbovku pro mladšího syna, „Itálii“ pro starší dcerunku a hamburgry, hamburgry udělají radost nejstaršímu synáčkovi. Nejmladší dcera má nejraději koláčky z obchodu (domácí pečivo zá:,–(ně nejí), špagety bez ničeho. Ona veškeré přílohy jí bez ničeho. Nesmí tam přijít ani kapka omáčky či jiného. Ovšem polévky a maso miluje.
Tak jsem se Vám vykecánkovala.
Včera jsem kvůi vytržené osmičce nevařila, babička cosi donesla, ale dnes budou bramboráky, ty jí jenom manžel, nejmladší dcera a já.
Jestli si někdo myslí, že moje děti jsou rozmazlené, tak jsou. Ale díky Labužníkovi. How.
Posečkejte, zřídím účet…

 
bona
2416 příspěvků 08.10.08 10:37
Sylvie,

a to jsem od páté třídy chodila do školní jídelny (tehdy nebyla jídla na výběr jako dnes) …
Moje děti jsou taky rozmazlené – díky Labužníku , ale na mě skutečně nemají. Alespoň jí zeleninu a luštěniny a milují ryby. Ani s přílohami není problém – malá se teď zamilovala do kuskusu..
Nejí tedy vnitřnosti, ale za to můžu já, toho jsem si vědomá. Přesto (nebo možná právě proto) Líza často vyžaduje játrové knedlíčky a paštiku.
Co vařím dnes, jsem už psala; jdu krouhat zelí …

 
anickav
2903 příspěvků 08.10.08 10:43
Bona, teda

ja by som Ťa ako decko doma nechcela mať! (Teraz už áno) Myslela som, že moja najmladšia bola najhorší jedák pod Slnkom, živila sa snáď iba rezancovou polievkou.

 
Eja
3038 příspěvků 08.10.08 11:11
Debata se hezky rozproudila.

Já jsem včera změnila program, místo špaget byl pečený plátek krkovice + brambory – manžel, hromada dušené kapusty a brambory – já. Na dnešek k obědu manželovi květáková polévka a na večer má hotová dušená kuřecí játra, manžel s rýží, já asi s vařeným květákem nebo spíš květákovým kari. A zítra bude to hlávkové zelí, zatím je v polohotové fázi ( smíchané zelí a upečené maso v pekáčku) v lednici a čeká na další pobyt v troubě – a vypadá velice slibně. Včera jsem vařila až se ze mne kouřilo, ale dnes a zítra mám tím pádem volno. Inspirací byla hlavně krásná zelenina u Vietnamců – běloučký květák, nádherná voňavá čerstvá kapusta.....

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 08.10.08 11:58
Jo,jo Ejo,

vždyť už jsem tu někde psala, že to byl od Tebe dobrej nápad!!! Můžeme tu všednoddenost prodloužit do pátka pro inspiraci druhých- co nám těch 5 všedních dnů napadlo uvařit. Souhlas?
Tak u nás dnes oběd: dojedla se gulášová polévka od včera a pak následovala dušená mrkev s hráškem,pórkem a vepřovým masem (našla jsem kousek v mrazáku). Dělala jsem trošku víc, večer přijde rovnou z práce naše Jana na tu dušenou mrkvičku, má jí moc ráda. Večer budou smaženky s oblohou, které zá:,–(ně dělá moje polovička a moc dobré ehm,ehm… Ahojky!

 
marmelada
1648 příspěvků 08.10.08 12:28
Ejo

manžel k obědu – hmm – dobrý. Jen přes polední pauzu nemívám tolik času .

 
bona
2416 příspěvků 08.10.08 12:34
Tak...

pánové si večer dají kuřecí medailonky v „jako-bramborákovém“ těstíčku a my holky si uděláme tuňákovou pomazánku (možná jim dáme ochutnat..).
Zítra budou bramborové noky s listovým špenátem a sýrovou omáčkou.

 
mrtvola
1394 příspěvků 08.10.08 19:00
Sylvie, nezoufej,

za pár let budeš vzpomínat, jak jsi vyvářela každému něco jiného a najednou zjistíš, že není komu. Znám to a je mi to někdy líto. Jídlo je ukrutně drahé, to máš pravdu, ale stejně bych ráda utrácela, kdyby ještě bydlely (teda dětičky) doma.
Já dnes koupila krásný čerstvý špenát, tak jsem ho snědla jen tak spařený, s kousek másla, než zvadne.

 
anickav
2903 příspěvků 09.10.08 08:23
Moja reč,

viem čo je to prázdne hniezdo…Dnes varím:drožďovú pol. s pórom, bravčový perkelt s haluškami, zajtra vysmažím strúhaný gigant a nejaké zemiaky, polievka zrejme božská.

 
tea63
935 příspěvků 09.10.08 09:05
Na dnešek

jsem avizovala játra, takže už jsou koupená, plánovala jsem je na červeném víně a pokud se mi podaří vytvořit nějaké kapsičky, tak budou „Játrové kapsičky“ podle Alis se špenátem. Jen tu smetanu vynechám, ale to už je u mne normální. :-) Opečené brambory. Polévka sýrová…A je rozhodnuto. ;-)

 
marmelada
1648 příspěvků 09.10.08 09:28
Dnes

Penne s brokolicí a krůtím masem „ala Bona“.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 09.10.08 11:13
Pro dnešek...

jsem uvařila „zelnici podle maminky“ a to hned 4 litry, aby byla na víc dní a zapečené-francouzské brambory, jelikož jsem tu našla plno zbytků uzenin, tak jsem je alespoň chutně spotřebovala.

Stránka:  1 2 Další »
 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

dnes | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

TOPlist