Čistenie hríbov ?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
borievka
53 příspěvků 25.09.07 08:37
Čistenie hríbov ?

Manžel doniesol 2 plné košíky hríbov potrebujem ich spracovať Sú dosť znečistené od blata, polepené trávou a lístim,ako čistíte hríby pred spracovaním?Môžem ich osprchovať studenou vodou alebo len pracne po jednom vlhkou utierkou umyť?

Reakce:
 
HelcaK
958 příspěvků 25.09.07 11:44
Asi bude záležet na tom,

co s nimi chceš pak provádět. Když je vzápětí krájím do smaženice, omáčky a podobně, tak sem tam nějakou echt špinavu houbu umyju pod tekoucí vodou. Je pak trochu oslizlá, ale jinak v pohodě. Ale kdybych je chtěla sušit, tak si to asi rozmyslím…

 
marmelada
1648 příspěvků 25.09.07 12:14
houby

Základ je vychovat si dobře houbaře, aby do košíku dával houby očištěné, aby se nešpinily jedna od druhé.
Suché houby čistím jen nožem. Pokud jsou mokré, od hlíny nebo jehličí, tak otírám vlhkou utěrkou.
Na sušení se snažím dávat suché houby, ale od té doby, co suším v sušičce, tak už to tak neřeším.
Na zamražení, dušení a vaření proplachuji na kousky nakrájené houby vodou v hrnci – drobní živočichové, kousky mechu a jehličí vyplavou, vodu párkrát sliji.
Na smažení houby neperu, vybírám suché a čisté houby.
Nějak to moc neřeším, on si to žaludek přebere a proteiny potřebujeme

 
Labužník Mahony02
39 příspěvků 27.09.07 05:40
Čištění

Už jsem to tady jednou prezentoval, silně znečištěné houby od písku a hlíny je dobré dát do vody s hladkou moukou. Nečistota se nalepí na částečky mouky a pak hodně propláchneme pod tekoucí vodou. To platí jen pokud chceme houby dusit, např. na omáčku, smaženici, guláš atd.
Na sušení, smažení a vaření ve vodě (do mrazničky či zavařování) houby neperu, případně jen otřu.

 
borievka
53 příspěvků 27.09.07 09:52
Ďakujem

Vám ktorý ste odpovedali.S tým čistením hríbov od Mahony som sa ešte nestretla,nabudúce skúsim s malým množstvom čo to povie.
Tie predvčerajšie som si rozdelila na sušenie tie som pracne po jednom utierala vlhkou utierkou a na smaženie som ich osprchovala aj keď musím priznať že sa dosť napili vody ale pri smažení sa vyparila.

 Váš příspěvek
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

TOPlist