Aronie-černá jeřabina

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Niva
17 příspěvků 07.09.06 15:05
Aronie-černá jeřabina

Poprvé se mi urodily černé jeřabiny,neznáte nějaké recepty?

Reakce:
 
Vali
1313 příspěvků 07.09.06 17:18
Nivo

v mém deníčku máš recepty v rubrice Ovoce.

Je to všechno děláno v dřívější době, kdy ještě nebyly různé dnešní přípravky ke konzervování, tak si to podle sebe uprav a rozhodni se co použiješ.

 
Niva
17 příspěvků 07.09.06 18:56
...

Vali,děkuji,určitě použiju některý Tvůj recept

 
penda
4752 příspěvků 07.09.06 19:54
tady máš odkaz

i na dva recepty na labužníku. ;o))

 
penda
4752 příspěvků 07.09.06 20:14
Také je

z černých jeřabin vynikající pálenka (jeřabinka) s vůní a chutí po jeřabinách. ;o)

 
pekarka
409 příspěvků 08.09.06 06:50
...

Já dělávám z černých jeřabin šťávu, která je moc dobrá. Pokud budeš chtít vědět jak, dej vědět.

 
DanaJ
1112 příspěvků 08.09.06 10:01
Pálenka..

Ano, souhlasím s Vladkou. Z jeřabin je vynikající „slivovice“.

 
DanaJ
1112 příspěvků 08.09.06 12:13
Domácí šťáva:

Teď jsem vložila recept na:
Maminčina šťáva domácí bez konzervačních látek (PRA)

 
Labužník Berry02
80 příspěvků 12.09.06 15:34
černá jeřabina

Zrovna hledám co s nimi a koukám že nejsem sama. Letos poprvé jsem předběhla všežravé kvíčaly a zachránila misku černých jeřabin. Červené už kvíčalky sklidily.........
Vali, ve Tvém deníčku jsem našla recept na jeřabiny jako brusinky. Lze to udělat i s černými?
 Berry

 
Vali
1313 příspěvků 12.09.06 23:23
Berry

v tom ti moc neporadím, ale myslím si – proč by nešlo. Podívám se jestli někde něco na černé jeřabiny nenajdu.

 
penda
4752 příspěvků 12.09.06 23:38
našla jsem něco v levných receptech:

Plody zbavíme stopek, dobře je promyjeme pod tekoucí vodou a necháme oschnout. Nasypeme je v jedné vrstvě na plech a hustě zasypeme krystalovým cukrem. Dáme je do středně vyhřáté trouby a pečeme tak dlouho, až cukr zcela zkaramelizuje. Tuhou hmotou plníme dobře vymyté a napařené sklenice. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Nesterilujeme! Takto upravené jeřabiny se výborně hodí ke svíčkové pečeni místo brusinek. ;o)

 
Labužník Berry02
80 příspěvků 14.09.06 13:17
už to mám !!!

Ahoj všichni, děkuji za rady. Použila jsem recept kde jsou jen jeřabiny a cukr. Toho „pečení“ v troubě jsem se bála, ta moje plynová mrcha by mi jeřabinky určitě zespoda připekla. Ale nápad je to dobrý a je s tím asi nejméně práce. Uvidím co najdu ve skleničkách až je otevřu k nějakému masíku. Snad to na mě nevyskočí když je to úplně bez jakékoliv konzervace

 Váš příspěvek
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

včera | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

TOPlist