Aronie-černá jeřabina

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Niva
17 příspěvků 07.09.06 15:05
Aronie-černá jeřabina

Poprvé se mi urodily černé jeřabiny,neznáte nějaké recepty?

Reakce:
 
Vali
1310 příspěvků 07.09.06 17:18
Nivo

v mém deníčku máš recepty v rubrice Ovoce.

Je to všechno děláno v dřívější době, kdy ještě nebyly různé dnešní přípravky ke konzervování, tak si to podle sebe uprav a rozhodni se co použiješ.

 
Niva
17 příspěvků 07.09.06 18:56
...

Vali,děkuji,určitě použiju některý Tvůj recept

 
penda
4753 příspěvků 07.09.06 19:54
tady máš odkaz

i na dva recepty na labužníku. ;o))

 
penda
4753 příspěvků 07.09.06 20:14
Také je

z černých jeřabin vynikající pálenka (jeřabinka) s vůní a chutí po jeřabinách. ;o)

 
pekarka
409 příspěvků 08.09.06 06:50
...

Já dělávám z černých jeřabin šťávu, která je moc dobrá. Pokud budeš chtít vědět jak, dej vědět.

 
DanaJ
1107 příspěvků 08.09.06 10:01
Pálenka..

Ano, souhlasím s Vladkou. Z jeřabin je vynikající „slivovice“.

 
DanaJ
1107 příspěvků 08.09.06 12:13
Domácí šťáva:

Teď jsem vložila recept na:
Maminčina šťáva domácí bez konzervačních látek (PRA)

 
Labužník Berry02
80 příspěvků 12.09.06 15:34
černá jeřabina

Zrovna hledám co s nimi a koukám že nejsem sama. Letos poprvé jsem předběhla všežravé kvíčaly a zachránila misku černých jeřabin. Červené už kvíčalky sklidily.........
Vali, ve Tvém deníčku jsem našla recept na jeřabiny jako brusinky. Lze to udělat i s černými?
 Berry

 
Vali
1310 příspěvků 12.09.06 23:23
Berry

v tom ti moc neporadím, ale myslím si – proč by nešlo. Podívám se jestli někde něco na černé jeřabiny nenajdu.

 
penda
4753 příspěvků 12.09.06 23:38
našla jsem něco v levných receptech:

Plody zbavíme stopek, dobře je promyjeme pod tekoucí vodou a necháme oschnout. Nasypeme je v jedné vrstvě na plech a hustě zasypeme krystalovým cukrem. Dáme je do středně vyhřáté trouby a pečeme tak dlouho, až cukr zcela zkaramelizuje. Tuhou hmotou plníme dobře vymyté a napařené sklenice. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Nesterilujeme! Takto upravené jeřabiny se výborně hodí ke svíčkové pečeni místo brusinek. ;o)

 
Labužník Berry02
80 příspěvků 14.09.06 13:17
už to mám !!!

Ahoj všichni, děkuji za rady. Použila jsem recept kde jsou jen jeřabiny a cukr. Toho „pečení“ v troubě jsem se bála, ta moje plynová mrcha by mi jeřabinky určitě zespoda připekla. Ale nápad je to dobrý a je s tím asi nejméně práce. Uvidím co najdu ve skleničkách až je otevřu k nějakému masíku. Snad to na mě nevyskočí když je to úplně bez jakékoliv konzervace

 Váš příspěvek
Inzerce

Chutné recepty, ze kterých nepřiberete

21.04.14 | V dnešní době se většina z nás snaží o zdravý životní styl, kdy je většinou hlavním cílem zhubnout přebytečná kila nebo si udržet postavu. K tomuto fenoménu patří především kvalitní a správné stravování... (číst dále)

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s...
TOPlist