Čerstvý zelený hrášek

birkana  Vydáno: 12.07.16

Letos je hrášek zvláště chutný, sladký.

Jeho pěstování je velmi jednoduché. Na jaře stačí zasít podle doporučení na sáčku se semeny. Jakmile povyroste, umístím k němu oporu, aby při dešti nepoléhal a od spodní části nezahníval. Roste sám bez velké péče. Pak už jen včas sklízím zralé lusky, abych podpořila vývoj dalších.

V kuchyni čerstvý zelený nebo mražený hrášek podávám nejčastěji krátce dušený jako přílohu k masu , vařím z něj hráškovou polévku a nebo jej používám jako součást letních zeleninových salátů.

Nezapomínám jej také zavařit . Ve vánočním bramborovém salátu nesmí chybět!

Prázdné lusky po vyloupaném hrášku nevyhazuji. Suším je . Výborně poslouží k přípravě zeleninových a masitých vývarů.

Líbil se vám deníček? Máte také co říct? Přidejte na Labužník.cz svůj deníček.
Průměrné hodnocení zápisku v deníčku 0.0 bodů

Nikdo zatím tento deníček nekomentoval. Buďte první!

 Váš příspěvek
Přidat nový deníček

Všechny deníčky uživatele


Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist